четвртак, 14. април 2011.

Vedrana Rudan: Kada je muskarac peder

"Gay je svaki muškarac koji ne misli da je svaka žena k**va. Odmah na početku treba reći, jako je malo muskaraca koji su gay. Gay je onaj muškarac koji vodi djecu u vrtić, a ona je ostala doma, lakira nokte, pijucka kavu. Gay ponekad nedjeljom skuha ručak za nju i djecu. Gay zna uključiti perilicu za rublje, onu za suđe, zna upotrijebiti peglu i promijeniti pelene. Gay, kad jednom u sto godina gleda utakmicu a njihovi zabiju gol, ne trpa u svoju šaku svoja jaja i svoj k***c i ne nudi ih sucu vičući, po***i mi, pe***čino! Gay staroj mami čestita rođendan i vodi je na grob pokojnoga muža koji nije umro zato što mu je sin gay, i stari je gospodin bio gay, tata je umro od infarkta. Gay su svi muškarci koji ne urlaju, glasajte za nas, nemojte za pe**** iz SDP-a. Gay su i oni koji se ne deru, HDZ ne zna. Pravi gay nakon sr**a uvijek potegne vodu i otvori prozor kupaonice. Ako je kupaonica bez prozora, uključi ventilator. Svaki gay prije seksa opere j**a i k***c. Najveći gay među gay-evima vodom pošpricaju čitavo tijelo. Kad je gay sam na službenom putu, nikad se u hotelskoj sobi ne tušira, ali uvijek, iz poštovanja prema sobarici, poprska pod kupaonice. Gay plaća alimentaciju i ne misli da tom lovom k***a kupuje seksi rublje. Gay ne voli svoj auto više nego svoju djecu. Gay se raduje vikendu, a ne poslu. Gay ne želi po****ti ni prijateljicu svoje žene ni njenu mlađu sestru. Gay ne misli da su vršnjakinje njegove kćeri željne njegova k***a. Gay nikad ne pije žuju, a kad na ekranu vidi muškarce koji to potežu iz boce, uvijek kaže, zašto gledamo ove kretene? Gay pere zube svako jutro, i uvečer, ako planira seks.

Kad gay-u na ulici njegova žena kaže, jesi li vidio onoga sis****** komada, on uvijek odgovori, oprosti, nisam ga vidio. Gay-evi u šoping centre ulaze bez žena i bez popisa u ruci a izlaze gurajući puna kolica. Znam gay-a koji subotom odlazi na tržnicu i kupuje ženi cvijeće, žute ruže. Znam gay-a koji je podigao kredit kako bi ženi kupio koraljnocrvenu torbicu. Volim gay-a koji mi svake subote ujutro i svake nedjelje ujutro donosi kavu u krevet. Svom kućnom gay-u nisam u životu skuhala pet ručkova, ali kad jednom u deset godina spremim češke okruglice, kupi mi prsten s brilijantom. Gay-evi djeci pišu domaće zadaće. Postoji jedan gay koji ima sina u sedmom razredu, zbog njega je naučio razliku između mase i težine. Drugi je gay potrošio noć na Šekspira, napisao je o tome tekst, kći je dobila jedinicu, gay-u su bile suze u očima, zlato, rekao je, daj tati još jednu šansu, popravit ću se. Gay-evi bolesnoj ženi odlaze u bolnicu i nose joj juhu koju su sami skuhali. Gay ne iziđe iz kuće kad u kuću uđe beba. Gay-evi se noću dižu i traže dudu ispod dječjeg krevetića iako ujutro odlaze na posao a ona ostaje u krevetu. Gay-evi svoje žene i prijateljice ne nazivaju kozama, kravama, pi***ma i glupačama. Gay-evi ne tu***u tuđe žene i ne govore im, između nje i mene je gotovo, s njom sam samo zbog djece. Gay-evi ne misle da im je mala plaća zato što se cijeli svijet protiv njih urotio, i ne govore uokolo da nisu diplomirali jer se na fakultetima ispiti plaćaju pi***m. Gay-evi vole ženinog mačka iako im je najdraža životinja pas. Gay-evi vode mačka veterinaru, drže ga za vrat dok mu veterinar zabija injekciju u tjelešce, bez pogovora plaćaju sto pedeset kuna i ne žale se što su na pregled morali čekati dva sata okruženi velikim psima, malim psima, mačkama i papigama.

Gay-evi se brinu o nabavi drva za zimu, nalaze nekoga tko će ta drva iscijepati i posložiti. Pravi gay, prije nego ode na posao, naloži peć. Pravi gay nikad ženi neće reći da joj si** vise, da ima deset kila previše, iz grada joj nosi pire od kestena i još šlag gore. Kad se na displeju telefona pojavi broj njene mame, dok ona histerično maše rukama, on u ruke uzima slušalicu i govori, baš mi je drago što vas čujem, vaša je kći u vrtu, kako ste danas, kako tlak? Gay-u se u seksu ne žuri, diže mu se kad se njoj hoće, ne navaljuje i nikad ne kaže, daj mi p***e, potpisala si, ku***! Gay-evi peru kosu, svakoga dana na tijelu imaju čisto rublje, prljavo ubacuju u košaru, i čarape. Gay-evi svoje košulje sami glačaju i slažu ih u svoj ormar. Žena koja živi s gay-om nema pojma u kojoj ladici on drži gaće i potkošulje. Gay-evi čiste svoje cipele i njene cipele i dječje cipele.

Gay zna koji konfekcijski broj nosi njegova žena, koja bi se torbica svidjela njegovoj kćeri, kakvu jaknu treba njegov sin. Gay ne misli da mu je sin rođen da bi postao Eduardo ili Srna ili predsjednik Evrope, gay želi da mu sin bude sretan. Gay na ulici poljubi svoga sina kad ga iznenada sretne. Gay druge muškarce ne doživljava kao konkurenciju i neprijatelje koje treba je***i i za****ti. Gay ne gleda Dnevnik, gay ne gleda televiziju, gay ne zna ništa o nogometu, gay ne odlazi na birališta, gay ne vidi razliku između HDZ-a i SDP-a, gay ne voli domovinu više nego ženu. Gay susjedima ne j**e mater i ne truje pse. Gay voli ljude. Gay ne misli da se šakama sve rješava i da su gay-evi oni koji to ne kuže. Sve su žene lude za gay-evima. Sretne su one koje ih imaju, ostale ih čitav život traže. Gay nikad, nikad, nikad ne bi otišao u krevet s muškarcem. Ako je gay svaki muškarac koji voli žene, tko su muškarci koji vole muškarce? Muškarci koji vole muškarce su pravi muškarci."

понедељак, 11. април 2011.